«ЄВідновлення»: виплати за пошкоджене житло можна отримати через п’ять банків на вибір

12:51, 13.05.2023
«ЄВідновлення»: виплати за пошкоджене житло можна отримати через п’ять банків на вибір

Українці можуть обрати на вибір один з п’яти банків для виплати за пошкоджене житло

Українцям, житло яких було пошкоджене внаслідок російської агресії, для отримання виплат за програмою "єВідновлення" потрібно оформити картку. Це можна зробити у п'яти українських банках.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на сайті "єВідновлення".

 

Для отримання грошей для відновлення житла українцям потрібно відкрити картку в одному з банків-учасників програми:

 

·       "А-Банк";

·       monobank;

·       "ПриватБанк";

·       ПУМБ;

·       Sense Bank.

 

Крім того, банки обіцяють українцям кешбек на витрати за програмою "єВідновлення". Так, "ПриватБанк" обіцяє кешбек у розмірі 15%, але не більше ніж 1500 гривень на людину і лише в перші три місяці.

 

Monobank буде нараховувати 5%, але у місяць можна буде вивести лише 500 гривень. ПУМБ обіцяє 2% і бонус 500 гривень при надходженні коштів на картку.

 

"А-Банк" буде нараховувати клієнтам 10% кешбеку на перші 5 тисяч гривень і 2% - на всі наступні витрати в "Епіцентрі". Sense Bank обіцяє клієнтам 1% кешбеку на всі покупки та дає можливість вивести до 25 тисяч гривень.

 

Мінцифри запустило програму «єВідновлення»для виплати коштів за пошкоджене та зруйноване війною житло. Подати заяву можна онлайн через "Дію", попередньо оформивши спеціальну карту у банку, куди нарахують кошти.

 

На першому етапі кошти отримають українці, чиї домівки потребують косметичного ремонту.

 

Як повідомляла УМ, в Україні від 10 травня стартує програма компенсації за пошкоджене житло «єВідновлення». Послугу запускають навесні саме для того, щоб власники житла встигли відремонтувати його до зими.