Президент Гватемали Алехандро Джамматтеі наороджений орденом Ярослава Мудрого

13:14, 12.05.2023
Президент Гватемали Алехандро Джамматтеі наороджений орденом Ярослава Мудрого

Президент Гватемали Алехандро Джамматтеі відвідував Київ улітку 2022 року. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський відзначив орденом князя Ярослава Мудрого І ступеня Президента Гватемали Алехандро Джамматтеі. 

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в указі 271 від 11 травня.

 

В указі зазначається, що Президент Гватемали нагороджений за визначні особисті заслуги у зміцненні українсько-гватемальських міждержавних відносин, підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

 

Відомо, що у травні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вперше за 10 років вирушив до Латинської Америки, він здійснив офіційний візит до Гватемали, де 11 травня на запрошення міністра закордонних справ Гватемали Маріо Букаро Флореса взяв участь в Раді міністрів Асоціації Карибських держав.

 

У липні 2022 року Президент Гватемали Алехандро Джамматтеі відвідав Україну, в рамках цього візиту зокрема Україна та Гватемала домовилися про безвізовий режим. Також сторони започаткували торгово-економічний діалог. За словами Зеленського, Гватемала підтвердила зацікавленість у закупівлі української агропродукції та налагодженні промислових зв'язків.

 

Це був перший візит лідера країни з Латинської Америки до України за останні 12 років.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом Ярослава Мудрого І ступеня главу Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн.