Захист неба над Києвом забезпечують ешелоновані засоби ППО - Наєв

11:17, 12.05.2023
Захист неба над Києвом забезпечують ешелоновані засоби ППО - Наєв

Для протиповітряної оборони Києва діє багаторівневий принцип ешелонування.

Багаторівневий принцип ешелонування застосовується для протиповітряної оборони Києва. Про структуру ППО розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 

Як інформує УМ, про це Наєв повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, щоправда через деякиий час він  видалив свій пост у Facebook із відповідною інформацією.

 

Так, перший ешелон створили за рахунок мобільних вогневих груп, завдання яких — знищення повітряних російських цілей на найбільш загрозливих напрямках.

 

На їхньому озброєнні є:

 

ЗРК Оса-АКМ;

РК Avenger;

ЗСАУ Gepard 1А2,

ЗСУ Шилка,

DM Stinger,

ПЗРК Piorun, Ігла-1, Стріла-2, Stinger, Martlet, RBS 70, ЗУ-23 тощо.

 

До другого ешелону входять підрозділи Повітряних сил ЗСУ. На їхньому озброєнні зенітно-ракетні комплекси малої та середньої дії:

 

С-300П,

Бук-Ml,

С-125,

NASAMS,

IRIS-T,

Crotale та інші.

 

За словами Наєва, у найближчій перспективі нарощувати ефективність систем хочуть, використовуючи як західну зброю, так і техніку від українських підприємств оборонно-промислового комплексу.

 

«Це дасть змогу посилити наш повітряний простір не лише проти аеродинамічних, а й проти балістичних цілей», — наголосив він.

 

 

Нагадаємо, що в ніч проти 4 травня українські сили ППО вперше збили російську аеробалістичну ракету Кинджал. Згодом речник Міністерства оборони США Патрік Райдер також підтвердив, що захисники перехопили її за допомогою ЗРК Patriot.

 

Крім того, 9 травня російські окупанти завдали ракетного удару по Київській області, в одній з громад пошкоджено житловий будинок.

 

Як повідомляла УМ, Україна може збивати до 90% російських ракет, а над Києвом – до 100%.