«Якість проти кількості»: НАТО про російсько-українську війну

10:05, 11.05.2023
«Якість проти кількості»: НАТО про російсько-українську війну

У рф фактично безмежні машино-людські ресурси тож українській армії необхідно давити ворога на полі болі саме якістю веденя бойових дій.

Британський адмірал Роб Бауер, Голова Військового комітету НАТО, оцінив наступний етап російсько-української війни як "якість проти кількості".

 

Як інформує УМ, про це повідомляє видання The New York Times.

 

За його словами, українські військові зосереджуються на розгортанні сучасної зброї, отриманої від союзників, тоді як війська РФ зосереджені на поповненні кількості армійців, адже лише у битві за Бахмут окупанти втратили тисячі солдатів.

 

Бауер зазначив, що кожна війна врешті-решт стає питанням матеріально-технічного забезпечення. Воююча країна повинна мати можливість відновити все втрачене на полі бою – від боєприпасів та техніки до кількості військ.

 

Для Росії це означає сподіватися на “більшу кількість мобілізованих, які не мають належної підготовки”, а також на старішу техніку, яку РФ має у великій кількості, однак вона не така точна, як нова.

 

Бауер додав, що Росії вже доводить користуватись “дуже старою технікою”, зокрема танками Т-54, які були розроблені близько 70 років тому. Однак він наголосив, що Росія дійсно має багато такої техніки.

 

Щодо Збройних сил України, то вони будуть зосереджені на якості військ, маючи в арсеналі західні системи озброєння та західну підготовку армійців.

 

10 травня президент рф володимир путін підписав указ про призов росіян, які перебувають у запасі, на військові збори.

 

Як повідомляла УМ, за інформацією британських розвідників, від початку 2023 року міноборони рф вербує російських в’язнів для війни проти України. Лише за квітень, ймовірно, їм вдалось завербувати до 10 000 в’язнів.