У Туреччині масово відмовляють у дозволі на проживання росіянам

15:49, 10.05.2023
У Туреччині масово відмовляють у дозволі на проживання росіянам

Росіянам не продовжують посвідки на проживання в Туреччині

В Туреччині громадяни рф зіткнулися з проблемами отримання і продовження туристичної посвідки на проживання. Майже у всіх регіонах країни різко почав зростати відсоток відхилів у дозволах.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Moscow Times.

 

До слова, практично у всіх регіонах країни почав різко зростати відсоток відмов у видачі дозволів на проживання. Йдеться про Стамбул, Анталію, Кемер, Бодрум, Мармарис та інші.

 

За словами візового консультанта з Туреччини, проблема має масовий характер, а вимоги адміністрації міста до документів на ВНП у кожному регіоні можуть відрізнятися.

 

Про труднощі в продовженні виданню розповіли троє росіян з Бодрума, Мармариса й Анталії. За словами жителя Бодрума, багато хто змушений їхати в Росію, ЄС та інші країни. Чоловік каже, в Бодрумі відсоток відмов наближається до 90%.

 

В інших туристичних містах Туреччини також ускладнюється ситуація з ВНП, місцеві адміністрації вимагають для продовження посвідки на проживання набагато більше документів, зокрема виписки з турецьких банків зі щомісячними надходженнями на рахунок. Зазвичай на сім'ю з трьох осіб це близько $2000 щомісяця.

 

Зазначимо, що число оформлених росіянами дозволів на проживання становило 153 тисячі.

 

Нагадаємо, голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що США пропонував відправити до України С-400, що були раніше закуплені в Росії, проте отримали відмову. За словами міністра, це питання незалежності Туреччини.

 

Як повідомляла УМ, Аргентинська влада стурбована різким зростанням кількості вагітних російських жінок, які приїжджають до країни народжувати дітей та отримати аргентинський паспорт.