Петр Павел подарував Зеленському легендарний чеський пістолет CZ 75

15:18, 05.05.2023
Петр Павел подарував Зеленському легендарний чеський пістолет CZ 75

Зеленський отримав від свого чеського колеги у подарунок пістолет. (twitter.com/prezidentpavel)

Президент Чехії Петр Павел привіз лідеру української держави Володимиру Зеленському у подарунок легендарний чеський пістолет CZ 75.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив президент Чехії Петро Павел у Твітері в п'ятницю.

 

«У лютому 2022 року Росія сильно вдарили по незламності народу України. У боротьбі їм від початку допомагає також чеська зброя. На знак поваги до героїзму України я передав Володимиру Зеленському легендарний CZ 75 із серійним номером 22», - написав він.

 

До того ж, у березні тодішній президент Чехії Мілош Земан нагородив Зеленського найвищою державною нагородою країни - орденом Білого Лева. Павел зазначив, що вручений орден описує мужність, з якою він стоїть на чолі своєї нації.

 

 

Додамо, що CZ 75 - це самозарядний пістолет, якій виробили у Чехословаччині у 1975 році. Його широко використовують у всьому світі. У Чехії його застосовує переважно поліція.

 

Велика дульна енергія пістолета у поєднанні з довгою прицільною лінією забезпечують високу точність стрільби за високої пробивної здатності кулі. Його зручно тримати у руці та стріляти з нього.

 

Нагадаємо, нещодавно Павел розписався на техніці підрозділу ЗСУ, який відправляється на фронт.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно новообраний президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова перебували з офіційним візитом в Україні.