«Гвардія наступу»: Укрпошта анонсувала передпродаж нової серії марок

10:21, 04.05.2023
«Гвардія наступу»: Укрпошта анонсувала передпродаж нової серії марок

За кілька днів філателісти й усі бажаючі зможуть придбати нові оригінальні марки. (Фото: Фейсбук Igor Smelyansky - Ігор Смілянський)

В Укрпошті запустили передпродаж нового поштового блоку «Слава Силам оборони і безпеки України! Гвардія наступу», що продовжує торішню серію «Слава Збройним Силам України!».

 

Як інформує УМ, про це 4 травня повідомили на сайті Укрпошти та генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський у Фейсбуці.

 

На нових марках зображені бійці Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби, які захищають території України. Автором ілюстрацій є заслужений художник України Олександр Охапкін.

 

Тираж блоку становить 235 000 примірників, коштуватиме він 69 гривень. Передзамовити марки можна на офіційному сайті Укрпошти. При оформленні замовлення у кошику, є можливість задонатити «Гвардії наступу». Всі кошти, зібрані з 4 по 9 травня, передадуть спецпідрозділам.

 

Генеральний директор компанії Ігор Смілянський також зазначив, що в серію також увійдуть марки, присвячені Службі безпеки Україні та Головному управлінню розвідки. Втім, дати та місце випуску марок оголосять пізніше.

 

«Друзі, як вчора сказав Президент, Москву і Путіна ми не атакували. Але як там красиво палало і над Кремлем, і в їх соцмережах. Тому попри те, що марка з палаючим Кремлем ще попереду, ми робимо все, щоб підтримати цей «вогник позитиву».  І тому Укрпошта оголошує 9 травня 2023 року випуск нової марки - «Гвардія Наступу».

 

Ні на що не натякаєм, просто марки випускаєм або, використовуючи спортивну термінологію: замість «бессмертного полка» грає Гвардія Наступу.

 

В цю серію також увійдуть марки, присвячені СБУ та ГУР, але дати та місце випуску цих марок (а вони теж будуть вже незабаром) ми, звісно, оголосимо пізніше. Серія буде - Агонь!», - написав, зокрема, в Фейсбуці очільник Укрпошти.

 

Додамо, що Укрпошта також готує до друку нову марку «Діти перемоги малюють Україну майбутнього». Компанія оприлюднила сім ескізів, які намалювали діти, за них можна проголосувати в Дії.

 

Як повідомляла УМ, поштову марку Kalush, присвячену переможцям «Євробачення-2022» » презентувала «Укрпошта».