Зеленський заперечив атаку дронів по Кремлю

20:11, 03.05.2023
Зеленський заперечив атаку дронів по Кремлю

Зеленський заявив, що Україна не атакувала ані путіна, ані москву

Президент України Володимир Зеленський заперечив атаки дронів на кремлівську резиденцію президента рф і самого путіна, а залишає це для міжнародного трибуналу.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив під час спільної пресконференції Президентів та учасників Саміту країн Північної Європи у Гельсінкі.

 

«Ми не атакуємо ані путіна, ані москву. Ми боремося на власній території і захищаємо свої села і міста. Ми не атакували путіна. Ми це залишимо трибуналу»,- сказав Президент.

 

Він зазначив, що з огляду на брак зброї Україна не може "будь-де її використовувати".

 

Відповідаючи на запитання, чому росія вдається до таких звинувачень і методів, Зеленський висловив думку, що путін більше не має чим мотивувати своє суспільство, аби відправляти своїх громадян на смерть.

 

«Все дуже просто. У росії немає перемог. Він (путін - ред.) більше не може мотивувати своє суспільство і не може відправляти просто так на смерть своїх військових. У нього немає перемог, на полі бою друга армія світу програла... Вони отримали відсіч від нас. Тепер йому потрібно мотивувати хоч якось людей, щоб вони йшли вперед», - сказав Президент.

 

За його словами, росія програла цю війну - як держава, і тепер путіну доводиться вдаватися до різного роду маніпуляцій.

 

«Тепер йому потрібно щось робити: замахи, дрони, то якісь гуси були у нас, які їх бомбили. Вони постійно щось будуть вигадувати», - переконаний Зеленський.

Водночас він зауважив, що все можна вирішити у значно простіший спосіб: росії треба вивести свої війська з України.

 

«Все вирішується простіше. Не треба нікого залякувати, не треба використовувати зброю - (треба) вийти з нашої території, яку визнають абсолютно усі країни. Це було б набагато простіше, аніж використовувати якісь маніпуляції», - наголосив Президент.

 

Як відомо, пресслужба президента росіі заявила про відбиття спроби удару безпілотниками по Кремлю. Заявлено, що кремль розцінює спробу удару як «сплановану терористичну акцію та замах на президента рф напередодні Дня перемоги» з боку України.

 

У свою чергу російські депутати закликають пустити ракети по резиденції Зеленського.

 

Голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін назвав нібито атаку безпілотників на Кремль "терактом" щодо Путіна і "нападом на Росію", а так званий депутат Держдуми від Криму Михайло Шеремет закликав завдати ракетного удару по резиденції Володимира Зеленського в Києві.

 

Про це повідомив Володін у Телеграм, російське пропагандистське видання »РИА Новости»

 

«Теракт щодо президента – це напад на Росію. Київський нацистський режим необхідно визнати терористичною організацією. Зеленський, віддаючи накази на вчинення терактів, став в один ряд з іншими міжнародними терористами. Київський режим сьогодні не менш небезпечний, ніж Аль-Каїда, Джебхат ан-Нусра, ІДІЛ», - заявив Володін.

 

Йому також привиділося, що влада Києва нібито "захопивши цілу державу, загрожує безпеці Росії, Європи, всього світу".

 

«Жодних переговорів із режимом Зеленського бути не може. Будемо вимагати застосування зброї, яка здатна зупинити і знищити київський терористичний режим», - заявив голова Держдуми РФ.

 

Своєю чергою Шеремет уже закликав завдати ракетного удару по резиденції Зеленського в Києві і додав, що президенту України, починаючи з цього дня вже нібито "варто починати боятися".

 

«У Києві засіли терористи, а з ними, як відомо, переговори безглузді. Їх потрібно тільки знищувати, причому швидко і нещадно. Пора завдати ракетного удару по резиденції Зеленського в Києві. Готовий передати координати – вулиця Банкова, 11, де розташована адміністрація президента України», - заявив Шеремет.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський заявив, що велика війна з Росією може затягнутися на роки та навіть десятиліття. Однак він вірить в успіх майбутнього контрнаступу ЗСУ, а також в те, що Крим повернеться під український контроль.