У Белграді 14-річний підліток застрелив 8 учнів та охоронця

14:38, 03.05.2023
У Белграді 14-річний підліток застрелив 8 учнів та охоронця

Дев’ять осіб загинули через стрілянину сербського школяра «під кайфом»

У Белградській школі, що розташована у центрі міста, 14-річний учень влаштував стрілянину. Загинули вісім школярів і охоронець.

 

Як інформує Україна молода, дані МВС Сербії наводить телерадіокомпанія РТС.

 

У відомстві заявили, що вісім учнів і охоронець загинули в результаті стрілянини в початковій школі "Владислав Рибнікар" в Белграді. Шестеро учнів і один вчитель отримали серйозні поранення, повідомило Міністерство внутрішніх справ.

 

Постраждалим надали допомогу в Центрі невідкладної допомоги та клініці в Тіршовій.

 


«Учень цієї школи, К. К. (2009 р.н.), який підозрюється у скоєнні цього злочину, був знайдений і заарештований у шкільному дворі. Всі сили поліції все ще перебувають на місці та інтенсивно працюють, щоб пролити світло на всі факти і обставини, що призвели до цієї трагедії»,– йдеться в заяві МВС Сербії.

 

О 13.15 в уряді Сербії відбудеться позачергова пресконференція з нагоди трагедії, що сталася в школі.

На конференції виступлять міністр освіти Бранко Ружич, міністр охорони здоров'я Даніка Груїчич та представник МВС.

 

 

Як відомо, в середу вранці семикласник здійснив кілька пострілів з пістолета свого батька в бік учнів та охорони своєї школи. За повідомленнями окремих сербських ЗМІ, хлопець перебував під впливом наркотиків.

 

Як повідомляла УМ, у російському Іжевську —адміністративному центрі республіки Удмуртія, невідомий чоловік в чорному одязі відкрив стрілянину у школі, внаслідок якої загинуло щонайменше 13 осіб, враховуючи  сімох дітей.