Загарбники зранку вгатили по Куп’янську та Нікополю, є руйнування

09:40, 30.04.2023
Загарбники зранку вгатили по Куп’янську та Нікополю, є руйнування

Наслідки обстрілу Куп"янська. (Фото: Телеграм Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА)

Зранку 30 квітня російські окупанти завдали удару по Куп’янську Харківської області.

 

Як інформує УМ, про це 30 квітня очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Телеграмі.

 

«Минулої доби ворог продовжував обстрілювати населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів області», - заявив Синєгубов.

 

Зокрема, під ворожим вогнем перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Червона Зоря, Дворічна, Лиман Перший та інші міста і села.

 

«Сьогодні о 6:45 ранку російські окупанти завдали удару з РСЗВ по центру Куп'янська. Пошкоджено приватний будинок, гаражі, сталися пожежі. Знищено 4 автомобілі. На щастя, обійшлося без постраждалих», - заявив Синєгубов.

 

Він також зазначив, що в області тривають роботи з розмінування звільнених територій. За минулу добу піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили майже 11 га території та знешкодили 123 вибухонебезпечні предмети.

 

Також у неділю вранці ворожа артилерія накрила Нікополь, пошкоджені будинки та лінія електропередач.

 

Про це в Телеграмі повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

 

"Цієї ночі вогонь ворожої артилерії накрив Нікополь. Люди не постраждали. Але у місті пошкоджені 7 приватних будинків, стільки ж господарчих споруд, теплиця, мікроавтобус та легковий автомобіль. А ще лінія електропередач", - написав він.

 

Нагадаємо, що 29 квітня у селі Вірнопілля Ізюмського району Харківської області чоловік підірвався на невідомому вибуховому пристрої, перебуваючи на власному подвір’ї.

 

Як повідомляла УМ, на території Черкащини оголошено триденну жалобу за загиблими внаслідок ракетного удару рф по Умані.