На базах Бундесверу тренуються українські спецпризначенці

12:40, 29.04.2023
На базах Бундесверу  тренуються українські  спецпризначенці

Наразі в Німеччині проходить навчання понад тисяча українських військових (Фото Bild)

Українські спецпризначенці на базах Бундесверу готуються до контрнаступу та навчаються на важкій техніці Leopard 2 і Panzerhaubitze 2000.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Bild.

 

За даними видання, всього в Німеччині проходить навчання понад тисяча українських військовослужбовців, у тому числі понад сто осіб як екіпажі танків Leopard 1, які розпочали тренування за останній тиждень.

 

Зокрема, спецпризначенців навчають локальним та міським боям - це особливо важливо для планового звільнення окупованих російською армією міст. Щоб підвищити шанси українців на перемогу, бійці тренуються і атакувати ворога, що окопався. Адже російські солдати викопали довгі траншеї, збудували укріплення в очікуванні українського наступу.

 

Щоб з'ясувати, де найкраще прорвати лінію оборони Росії, українська армія покладається на спеціалізовані літаки-розвідники, які підтримують наступ. Однак ці легкоозброєні сили можуть бути швидко знищені, якщо противник їх помітить.

 

Тому Бундесвер також навчає українців виживання в тилу ворога (так звана підготовка SERE за стандартами НАТО: "вижити, ухилитися, чинити опір, вибратися").

 

За інформацією BILD, міністерство оборони та федеральний уряд Німеччини налаштовані з обережним оптимізмом. У кращому разі очікуються "невеликі успіхи" ЗСУ та "обмежені прориви" через позиції російських окупаційних військ. Основна причина: суцільна маса російських солдатів, які вже не здатні до великих наслідків, але мають чисельну перевагу в обороні.

 

Постачання 80 основних бойових танків Leopard1 в Україну розпочнуться в середині 2023 року. Цього тижня розпочалася підготовка понад сотні українських військових.

 

Як повідомляла УМ, уряд Хорватії погодив навчання військових з України на території своєї країни.