Президент Бразилії несподівано жорстко розкритикував напад рф на Україну.

18:35, 25.04.2023
Президент Бразилії несподівано жорстко розкритикував напад рф на Україну.

Президент Бразилії Лула да Сілва різко змінив свою думку і засудив вторгнення росії в Україну

Президент Бразилії Лула да Сілва  під час свого візиту до Португалії зробив кілька заяв, у яких змінив свою риторику щодо війни росії в Україні та жорстко засудив напад рф 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Handelsblatt.

 

Він зазначив, що Бразилія засуджує вторгнення рф та виступає проти порушення територіальної цілісності України.

 

«Ми, як і раніше, віримо у міжнародний порядок, заснований на законі та повазі національного суверенітету», – зазначив да Сілва.

 

Лула також висловив упевненість, що росіяни ніколи не зможуть перемогти Україну.

 

«Військова політика, спрямована проти народу, який виборює свою свободу, ніколи не буде переможною», – резюмував президент Бразилії.

 

Нагадаємо, кілька тижнів тому Лула да Сілва виступив на захист переговорів між Україною та росією для закінчення війни. За його словами, володимир путін не може захопити всю територію України, але і Володимир Зеленський «не може хотіти всього».

 

Після цього МЗС запросила президента Бразилії в Україну, щоб він побачив наслідки агресії рф.

 

Білий дім, у свою чергу, розкритикував президента Бразилії, наголосивши, що Лула повторює російську та китайську пропаганду.

 

Як повідомляла УМ, речник ЄС Пітер Стано закликає Бразилію не забувати, хто у війні є агресором, а хто – жертвою. При цьому Європейський Союз вітає будь-які мирні ініціативи, що можуть привести до швидкого завершення агресії росії проти України. Так він прокоментував заяви президента Бразилії створити новий формат за зразком G20, та обмежити постачання військової допомоги Україні, щоб посадити  «сторони конфлікту» за стіл переговорів.