Президент Бразилії не приїде в Україну, проте делегує свого помічника

11:03, 22.04.2023
Президент Бразилії не приїде в Україну, проте делегує свого помічника

Президент Бразилії поки що не приіде особисто в Україну, однак у «розвідку» посилає свого помічника

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва відреагував на пропозицію Володимира Зеленського відвідати Україну: незабаром його спеціальний помічник з міжнародних питань Селсу Аморім вирушить до України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова генерального секретаріату адміністрації президента Бразилії Марсі Маседу, пише  газета Folha De S. Paulo.

 

«Президент Лула ухвалив рішення і доручив мені повідомити, що спеціальний помічник з міжнародних питань, ексголова МЗС Селсу Аморім, який був у Росії, відвідає Україну», - цитує видання чиновника.

 

Слід зауважити, заяву зробили після зустрічі міністра з представниками Асоціації українців Португалії, куди Лула да Сілва прибув із візитом. Дата поїздки Аморіма до України поки не відома. До слова, наприкінці березня Аморім здійснив конфіденційний візит до Москви.

 

Відомо, що всередині квітня Лула да Сілва заявив, що Сполученим Штатам варто припинити «заохочувати» в Україні та почати говорити про "мир". Мовляв, так світові вдасться "переконати" російського та українського президентів, адже "мир в інтересах всього світу".

 

В Міністерстві закордонних справ обурилися таким заявам бразильського лідера. У відомстві закликали приїхати Лулу да Сілву до України, аби зрозуміти справжні причини та сутність російської агресії.

 

Президент Бразилії після його «миротворчої ініціативи» засудив війну та порушення територіальної цілісності України агресоркою Росією. Бразильський лідер закликав міжнародну спільноту до посередництва для припинення війни. 
 

Як повідомляла УМ, речник ЄС Пітер Стано закликає Бразилію не забувати, хто у війні є агресором, а хто – жертвою. При цьому Європейський Союз вітає будь-які мирні ініціативи, що можуть привести до швидкого завершення агресії росії проти України. Так він прокоментував заяви президента Бразилії створити новий формат за зразком G20, та обмежити постачання військової допомоги Україні, щоб посадити  «сторони конфлікту» за стіл переговорів.