Канада передала Україні вісім танків Leopard 2

14:11, 18.04.2023
Канада передала Україні вісім танків Leopard 2

Канада, окрім обіцяних 4 танків, вирішила передати ще 4

Україна в рамках військової допомоги отримала від Канади вісім танків Leopard 2 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють ЗС Канади на Facebook-сторінці

 

Повідомляється, що 11 квітня танки Leopard 2 були завантажені та перевезені на південний захід Польщі літаком Королівських ВПС Канади Boeing C-17 Globemaster III в рамках програми Operation UNIFIER.

 

Генеральний штабу Збройних сил України в Facebook також розповів, скільки танків Оттава направила в Україну.

 

«Танки Leopard 2 були завантажені та транспортовані літаком CC-177 Globemaster III Королівських Повітряних сил Канади в рамках Операції Unifier... ЗСУ вдячні за підтримку і допомогу Канади»,- йдеться в повідомленні. 

 

14 квітня стало відомо, що всі вісім танків Leopard 2, що були обіцяні Канадою для України, прибули до Польщі. У січні цьогоріч Канада пообіцяла українській армії чотири танки Leopard.  У лютому ж прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив про рішення передати Україні ще чотири танки Leopard 2.

 

 

 

 

 

 

Крім передачі Україні восьми танків Leopard 2 Канада розгорнула три симулятори вогневих засобів для підготовки екіпажів українських танківтів, які будуть працювати з «Леопардами».

 

Як повідомляла УМ, уряд Канади ухвалив рішення передати Україні активи російської компанії «Волга-Днепр». Зокрема, йдеться про конфіскований літак Ан-124 «Руслан».