Києву не загрожує масштабне затоплення - ДСНС

13:48, 18.04.2023
Києву не загрожує масштабне затоплення - ДСНС

Гідрологічна ситуація перебуває на посиленому контролі ДСНС

В Укргідрометцентрі та ДСНС заявили, що гідрологічна ситуація контрольована, масштабного затоплення Києва не прогнозують. На ранок 18 квітня зафіксовано зниження рівня води та стабілізацію ситуації в столиці.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ДСНС України.

 

За інформацією Гідрометеорологічного центру спостерігається сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської,  Житомирської, Київської, Кіровоградської, Рівненської, Полтавської, Черкаської  та Чернігівської областей. 

 

На даний час гідрологічна ситуація контрольована. Спостерігається тенденція щодо зниження темпу підняття рівня води у річках на півночі країни. 

 

Залишаються підтоплені 1 564 дворогосподарств (Чернігівська – 474, Кіровоградська – 323, Дніпропетровська – 269, Київська – 210, Черкаська – 181 та Полтавська – 107) та 330 будинків (Дніпропетровська – 170, Кіровоградська – 87,  Черкаська – 42, Чернігівська – 29 та Полтавська - 2).

 

У Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях підтоплено 9 тис. 138 га сільськогосподарських угідь. 

 

Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: Чернігівська – 29 та Київська – 1.

 

За добу підрозділами ДСНС: відкачано 2 тис. 995 м куб. води. (з початку робіт – 15 тис. 184), перевезено 228 осіб  (з початку робіт – 1 799).

 

З початку робіт до ліквідації наслідків водопілля та для допомоги людям було залучено 542 рятувальники та 230 одиниць техніки.

 

Водночас в Києві фіксується вихід води на "заплави" та прирічкові території, зокрема є затоплення островів Муромець та Труханів, а також окремих місць у Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах області.

 

Станом на ранок у Волинській та Рівненській областях оголошено "жовтий" рівень небезпеки. "Помаранчевий" рівень небезпеки оголошено в Київській та Чернігівській областях, а в Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській – "червоний". На ділянках Дніпра у прикордонних з Білоруссю районах Чернігівщини також оголошено "червоний" рівень небезпеки. 

 

Крім того, за його словами, у ДСНС є дані, що пік водопілля буде з 18 по 28 квітня, однак точну дату спрогнозувати не можна.

 

Як повідомляла УМ, сезонне підняття рівня води спостерігається в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей.