Найбільші за 25 років: Україна у Швеції серед учасників військових навчань

09:34, 17.04.2023
Найбільші за 25 років: Україна у Швеції серед учасників військових навчань

Навчання є частиною постійного посилення оперативного потенціалу збройних сил Швеції. (Фото: сайт армії Швеції)

У Швеції 17 квітня розпочинаються найбільші за останні 25 років військові навчання "Аврора 23". Відомо, що участь у них візьмуть партнери країни, зокрема і Україна.

 

Як інформує УМ, про це повідомила преслуhttps://www.forsvarsmakten.se/en/news/2023/04/armed-forces-exercise-aurora-23-about-to-start/жба Збройних сил Швеції.

 

Тренування проводитимуться в повітрі, на землі та на морі, а до них будуть залучені армія, військово-морський флот, авіація та національна гвардія Швеції. Також відомо, що вони триватимуть до травня.

 

Участь у навчаннях братимуть 14 країн та 26 000 військових. Так, крім Швеції учасницями є США, Велика Британія, Фінляндія, Польща, Норвегія, Естонія, Латвія, Литва, Україна, Данія, Австрія, Німеччина та Франція.

 

"Навчання є хорошим способом посилити та перевірити наші військові можливості. Таким чином, проведення масштабних і розширених навчань є ключовим для створення міцнішого захисту", - зазначили у шведських Збройних силах.

 

Як повідомляла УМ, влітку, з 16 по 30 червня Сербія проведе масштабні військові навчання "Платиновий вовк-2023", організовані спільно зі США та ще десятьома державами Північноатлантичного Альянсу.