Орбан під оплески Москви назвав Україну «фінансово неіснуючою»

13:30, 14.04.2023
Орбан під оплески Москви назвав Україну «фінансово неіснуючою»

Орбан не втомлюється виголошувати українофобські заяви. (Фото з відкритих джерел)

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав Україну «фінансово неіснуючою країною. Він вважає, що без допомоги західних партнерів війна, розв’язана росією, вже б завершилася. Україна поки що не відреагувала на закиди угорського політика.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє 24.hu

 

Йому також не подобається, що громадська думка в Європі не може змусити тамтешніх лідерів припинити свою санкційну політику щодо РФ. Та Орбан вважає, що «цей час настане».

 

Також, за його словами, з України нібито надходить ще більше поганих новин щодо становища угорської громади. 

 

«Україна у фінансовому сенсі неіснуюча країна, вона не може сама себе фінансувати. Питання стоїть про те, чи ми утримуємо Україну, чи ні. Щойно ми скажемо "ні" – війна закінчиться, – сказав Віктор Орбан, заявляючи, що ЄС виділяє гроші на українські пенсії, заробітні плати, потреби освіти й охорони здоров’я, але не дає їх у свої бюджети. - Так не може тривати безкінечно».

 

На слова Орбана вже відреагували у Росії.

 

«Молодець, сміливо і точно для європейського політика. Можна лише додати, що як тільки закінчиться західне фінансування, закінчиться сама Україна»,– прокоментував заяву угорського прем'єра заступник секретаря Ради безпеки РФ Дмітрій Мєдвєдєв.

 

Раніше угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан, який неодноразово відзначався своїми українофобними висловами заявляв, що його країна продовжуватиме фінансову та гуманітарну підтримку України.  Ба більше, за словами політика, "Угорщина підтримує негайне припинення вогню". Та паралельно з цим Будапешт не дозволяє постачати Україні через свою країну західну зброю.

 

Як повідомляла УМ, прем‘єр - міністр Угорщини Віктор Орбан черговий раз зневажливо висловився на адресу України,  назвавши її  «нічийною» землею» та порівняв з Афганістаном. МЗС України викликає посла Угорщини для відвертої розмови.