Систематичні хабарі за поховання військових: викрито посадовця КП Полтавської міськради, фото

11:57, 14.04.2023
Систематичні хабарі за поховання військових: викрито посадовця КП Полтавської міськради, фото

Кому війна, а кому мати рідна. (Фото: сайт Генпрокуратури)

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора посадовцю комунального підприємства похоронно-ритуального обслуговування Полтавської міської ради повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

 

Як інформує УМ, про це 14 квітня повідомили на сайті Генпрокуратури.

 

«За даними слідства, заступник керівника комунального підприємства вимагав у підприємця хабар за неперешкоджання у здійсненні ним підприємницької діяльності, пов’язаної з наданням ритуальних послуг.

 

Підприємець на постійній основі мав сплачувати підозрюваному готівкою 25% від заробленої суми коштів з перевезення загиблих військових. Також він мав здійснювати щомісячні перерахування фіксованої суми за кожне поховання», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

 

Правоохоронці затримали посадовця в порядку ст. 208 КПК України під час чергової передачі коштів.

 

В рамках розслідування у службових приміщеннях комунального підприємства та за місцями проживання підозрюваного проведено санкціоновані обшуки.

 

 

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГСУ Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Полтавській області ДСР Нацполіції України

 

Як повідомляла УМ, у Гепрокуратурі повідомили про нечистих на руку поліцейських, які  переправляли чоловіків за кордон цілий рік.