Відсікання голів бійцям ЗСУ: CNN знайшла ще одне відео

09:34, 12.04.2023
Відсікання голів бійцям ЗСУ: CNN знайшла ще одне відео

Полонені бійці ЗСУ зазнають тортур.

Минулого тижня за даними CNN соціальних мережах з'явилося два відео, на яких, як видається, показано відсікання голів українським військовослужбовцям російськими загарбниками .

 

Як інформує  УМ, про це повідомило агентство CNN.

 

«Схоже, що ці відео зняті під час різних подій. Одне з них могло бути зняте зовсім недавно, тоді як інше - судячи з кількості листя на землі - схоже, було зняте влітку», - сказано в повідомлені.

 

Стверджується, що одне з відео було знято 8 квітня найманцями з ПВК "Вагнер".

 

Вони зафільмували обезголовлені тіла двох українських солдатів, що лежать на землі поруч зі знищеною військовою машиною.

 

На відео можна почути голос за камерою, звук, схоже, спотворений, щоб запобігти ідентифікації особи, яка говорить. "Бронетранспортер підірвався на міні", - каже голос.

 

Очевидно, маючи на увазі тіла на землі, голос, сміючись, продовжує: "Вони їх убили. Хтось підійшов до них. Підійшли до них і відрізали їм голови". У загиблих солдатів, схоже, також відрубані руки.

 

Начебто, за даними російських соцмереж, відео було зняте поблизу Бахмута.

 

В CNN повідомили, що не можуть самостійно підтвердити місце зйомки відео. Також не оприлюднено сам відеоматеріал.

 

Ввечері 11 квітня у соціальних мережах поширили відео жорстокого вбивства українського полоненого. На кадрах задокументовано, як російський військовий ножем відрізає голову українському захиснику, який на той момент був ще живим.

 

Крім того 12 квітня у Телеграм  ДШРГ Русич виклало жахливе відео, де російські варвари одезголовлюють бійця ЗСУ.

 

Нагадаємо, що в березні стало відомо, що російські загарбники розстріляли беззбройного українського військовополоненого після слів "Слава Україні".

 

У липні минулого року в мережі з'явилося відео, на якому російський солдат катує українського військовополоненого - каструє його канцелярським ножем. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив тоді, що готує повідомлення до ООН, Європейського комітету з питань запобігання катуванням та Міжнародного червоного Хреста щодо оприлюдненого відео катувань окупантами військового ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, Непростий обмін: Україна повернула з полону 100 захисників та захисниць.