У російському полоні більше семисот «азовців»

13:46, 11.04.2023
У російському полоні більше семисот «азовців»

У полоні рашисти катують наших бійців, тримають напівголодними в нелюдських умовах.

За ініціативи громадської організації «Жінки зі сталі» в Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами військовослужбовців штурмової бригади Національної гвардії України «Азов». Російська сторона не реагує навіть на запити міжнародних організацій щодо полонених "азовців".

 

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі.

 

Представник штабу повідомив, що російська сторона гальмує повернення "азовців".

 

За його словами, "ми можемо хоч щодня вимагати повернення, але це нічого не змінить".

 

Учасники зустрічі порушили питання підтверджень полону російською стороною. Представник "Азову" повідомив, що не всі виходили з Азовсталі під наглядом міжнародних організацій. 16 і 17 травня 2022 року. Захисники евакуйовувалися без представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, але на виході всі їхні прізвища записували і переліки передали в НГУ. 18-20 травня спостерігачі МКЧХ анкетували тих, хто залишав укріплення заводу, йшлося на зустрічі.

 

"Додаткова інформація у нас від тих, кого вдалося звільнити з полону, – наголосив представник штабу. – Для нас важливо знати, де наші хлопці, і ми вимагаємо їхнього звільнення. Вид обліку не має значення, бо росія не веде з нами жодного листування. Тобто ми не можемо написати в рф: ану підтвердить нам негайно того і того. Ворог не реагує навіть на запити міжнародних організацій".

 

Нагадаємо, що 10 квітня Україна провела черговий великий обмін полоненими.

 

Додому повернулися 100 українських захисників, серед яких - військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці. Серед них оборонці Маріуполя, Азовсталі, Гостомеля. Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання. Надалі вони проходитимуть усю необхідну реабілітацію.

 

Як повідомляла УМ, в росії українські полонені піддаються тортурам.