Генерал Павлюк розповів, як спецпризначенці зупинили 64-кілометрову колону росіян

12:15, 11.04.2023
Генерал Павлюк розповів, як спецпризначенці зупинили 64-кілометрову колону росіян

Генерал -лейтенант Олександр Павлюк розповів, як у перші дні війни українці протистояли ворогові

У Міноброни розповіли, як 30 спецпризначенців протистояли 64-кілометровій колоні росіян, які просувалися на Київ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив  перший заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв‘ю РБК-Україна.

 

Він розповів, що з білоруського кордону у лютому 2022 року вдерлися 70 тисяч росіян і 7 тисяч бронемашин, вони подолали 115 км. Однак, досягнувши своєї мети, ворог повністю використав пальне, і для подальших наступальних дій на Київ їм потрібна була дозаправка.

 

«Бензовозам з паливом лишилось їхати менше години. Але Сили опору України звернули увагу на конвой довжиною у 64 км та не допустили його до військ. Тих самих, які були готові оточити Київ», - повідомив Павлюк.

 

За його словами, загарбники стикалися з перешкодами протягом усього шляху, серед яких – затори на вузьких дорогах, затоплених водою, але початкові затримки цієї 64-кілометрової колони були здійснені спеціалізованим бойовим підрозділом українських спецпризначенців.

 

«Нині вже можна говорити, що початкові затримки цієї довжелезної колони були здійснені спеціалізованим бойовим підрозділом лише з 30 спецпризначенців. Вони виводили з ладу або нищили перші три машини, а потім атакували конвой. Оскільки він став довшим і більш закоркованим, наші військові здійснювали руйнування мостів. У росіян була нечисельна охорона – приблизно 2 тисячі солдатів. І вони так і не змогли прорватися крізь перешкоди, створені Силами оборони. Логістика окупантів перебувала у такому стані всюди. Наші ж дії та маневри лише вдосконалювались», - розповів заступник міністра.

 

Як відомо, у Київській області від рук росіян загинули 1374 українці, зокрема, 38 дітей. Зниклими безвісти вважаються 280 людей.

 

Як повідомляла УМ, раніше Генеральний штаб ЗСУ нагадав про героїчний опір українського народу на північно-західному напрямку, зокрема, про оборону Києва з 24 лютого по 2 квітня 2022 року.