ПЦУ відреагувала на пояснення Онуфрія про громадянство рф

14:42, 09.04.2023
ПЦУ відреагувала на пояснення Онуфрія про громадянство рф

За даними розслідувачів, митрополит РПЦ в Україні Онуфрій має російське громадянство.

Своїми заявами Митрополит РПЦ в Україні Онуфрій лише довів ментальну залежність від "русского мира".

 

Так пояснення Онуфрія щодо його російського паспорта прокоментував митрополит Православної церкви України Євстратій Зоря.

 

Як інформує УМ, про це 9 квітня він написав у Facebook.

 

"У нього не лише громадянство російське, у нього ментальна залежність від "русского мира", якої він не лише не позбувся, але навпаки – цінує та плекає її, як щось особливо важливе. Для нього Лавра в Росії – жаданий райок.

 

Я давно переконаний, що для Гундяєва "русский мир" – лише технологія збереження і поширення влади, сам він в цю всю лабуду не вірить. А ось м. Онуфрій вірить. Щиро. Від душі", ‒ зазначив Зоря.

 

Митрополит Євстратій також порівняв реакцію представників РПЦ в Україні на скандал із російським громадянством Онуфрія з реакцією на історію з піснею про "матінку-Русь".

 

Тоді представники РПЦ також відразу назвали це фейком, а коли довели, що спів був і регулярно, то випустили "безглузде виправдання".

 

"Онуфрій особисто поширює плутане пояснення, що він "вважає себе громадянином України", а питанням паспорта "не цікавився". Просто хотів "завершити життя в Троїце-Сергієвій лаврі", – пише Євстратій Зоря.

 

Як повідомляла "УМ", представник Російської православної церкви в Україні, митрополит Онуфрій (Орест Березовський) має російський паспорт.  Журналісти знайшли російські паспорти у більш ніж 20 служителів РПЦ в Україні.

 

Після оприлюднення розслідування Онуфрій заявив, що не вважає себе громадянином Росії. Однак визнав, що раніше мав російський паспорт, якого нібито позбувся.