На Київщині виявили 15 компаній зрадника Сівковича

17:54, 05.04.2023
На Київщині виявили 15 компаній зрадника Сівковича

Володимир Сівкович керував угрупуваннями, які працювали в інтересах росії

15 компаній, які працювали на підозрюваного у держзраді та шпигунстві ексзаступника секретаря РНБО Володимира Сівковича на федеральну службу безпеки росії, були викриті СБУ і ДБР на Київщині.

 

Як інформує Україна молода, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

 

«Служба безпеки спільно з ДБР викрила 15 компаній у Києві та області, які працювали в інтересах країни-агресора. Встановлено, що роботу цих підприємств контролює колишній заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, який підозрюється у державній зраді та шпигунстві»,- ідеться у повідомленні.

 

За даними слідства, саме він курує діяльність так званого "політичного офісу" у москві, який було організовано за вказівкою фсб.

 

Завданням цього "офісу" є проведення розвідувально-підривної діяльності проти України, у тому числі координація роботи агентурних мереж у прифронтових районах.

 

Для прикриття злочинних дій та їх фінансування Сівкович використовував підконтрольні йому компанії у Києві.

Ці підприємства здійснюють діяльність у сферах торгівлі, фінансів і транспортних перевезень, а також надають ріелторські послуги.

 

 

Дохід від комерційної діяльності фірми спрямовували на підтримку країни-агресора та її поплічників.

 

Під час обшуків за адресами підприємств виявлено зброю, документи та інші матеріали із доказами незаконної діяльності Сівковича.

 

 

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

 

Як відомо, у фірмах і підприємствах, до яких дотичний Сівкович, правоохоронці проводять близько 30 обшуків. 
 


Як повідомляла УМ, Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань оприлюднили перехоплення розмов ексочільника Головного управління СБУ в АР Крим Олега Кулініча, затриманого Службою раніше, та його куратора – колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.