Дуда обіцяє Україні ще чотири винищувача МіГ-29

16:24, 05.04.2023
Дуда обіцяє Україні ще чотири винищувача МіГ-29

На фото: Президент Польщі Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна найближчим часом отримає ще чотири винищувачі МіГ-29. Також Варшава готова відправити до Києва ще літаки.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив під час прес-конференції із президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві.

 

«Чотири МіГ-29 з наших складів, які перебували ще в нас, були протягом останніх місяців передані в розпорядження ЗСУ. Чотири МіГи передаються додатково останнім часом, разом вісім»,- заявив він.

 

Дуда додав, що Польща могла б швидко передати ще шість винищувачів Україні.

 

«Ми готові ще передати шість, які тепер готуються, вони могли б бути передані досить швидко. У нашому розпорядженні є ще літаки МіГ, які були модернізовані до стандартів НАТО. Ці МіГи будуть нам ще поки що потрібні»,- заявив польський президент.

 

При цьому він не виключив, що Польща зможе передати Україні й інші МіГи за потреби.

 

«Я переконаний, що в майбутньому ми зможемо передати інші наші МіГи, якщо буде необхідність. Але потрібна буде згода наших союзників, тому що після модернізації вони мають обладнання, передане зі США, там є натовський зв'язок і перші формальності мають бути виконані»,- додав Дуда.

 

Як повідомляла УМ, Польща оголосила, що надала Україні винищувачі МІГ-29, проте раніше їхня кількість не озвучувалася.

 

Крім того, Словаччина повідомила, що передала Україні перші чотири винищувачі МіГ-29. Ці літаки вже оберігають українське небо.