Україна не піде на мирні домовленості з Кремлем, зради не буде – Резніков

13:20, 05.04.2023
Україна не піде на мирні домовленості з Кремлем, зради не буде – Резніков

Олексій Резніков каже, що зради не буде. (nv.ua)

Міністр оборони Олексій Резніков запевняє, що Україна не піде на мирні домовленості з кремлівським режимом та російським диктатором владіміром путіним.

 

При цьому, на його думку, війна в Україні може закінчитися цього року.

 

Як інформує Україна молода, про це Резніков заявив у інтерв'ю NV.

 

Керманич Міноборони прокоментував нещодавні заяви президента Чехії Петра Павела про один для України шанс провести контрнаступ.

 

"Я думаю, що в президенті Чеської Республіки зараз більше говорить військовий, ніж політик, і логіка військових така, що вони постійно прораховують найгірші варіанти. Але навіть якщо це його оцінка, то вона носить суб'єктивний характер, і він все одно закладає дуже корисний для нас меседж - європейські країни мають більш потужно об'єднатися та посилити допомогу Україні", - сказав міністр оборони.

 

Водночас, урядовець виключив можливість підписання мирних домовленостей з Росією. Він нагадав, що президент України Володимир Зеленський заявив, що не сідатиме за стіл переговорів з путіним.

 

"По-друге, український народ на це не піде, якщо ви почитаєте всі останні соціологічні дослідження, то всі за перемогу, за звільнення наших територій ніхто не домовлятиметься... Третє - парламент України відображає думку народу. Тому всі наші партнери повинні розуміти: ми не йтимемо на компроміси", - наголосив глава Міноборони.

 

Олексій Резніков заявив, що командування готове до переговорів лише на умовах України, тобто після виведення російських військ з подальшим узгодженням щодо репарацій та контрибуцій.

 

"Так що нічого не зміниться за будь-яких обставин. Позиція президента, народу, позиція партнерів, моя особиста позиція ми всі збігаємось, зради не буде", - додав він.

 

Міністр оборони назвав війну в Україні найбільшою на планеті з часів Другої світової. І  зазначив, що зараз конфлікт переріс у війну ресурсів "західного світу проти ресурсів орків".

 

За йоо словами, війна не може тривати довго, оскільки світ пам'ятає про злочини Росії в Україні.

 

"Я думаю, ця війна скоро закінчиться. Звичайно, хотілося б, щоб вона і не починалася, але особисто я вірю цього року як у рік перемоги", - констатував Резніков.

 

Як повідомляла «УМ», колишній президент США Білл Клінтон каже, що почувається жахливо через свою роль у ядерному роззброєнні України в 1990-х роках та спонукання до підписання Будапештського меморандуму, який не спрацював.

 

На його припущення, якби Україна не позбулася тоді ядерної зброї, росія можливо не здійснила б повномасштабне вторгнення.