Військовий ЗСУ Артур Ананьєв був побитий московськими попами у Хмельницькому

14:25, 02.04.2023
Військовий ЗСУ Артур Ананьєв був побитий московськими попами у Хмельницькому

Священники УПЦ МП накинулися на військового в соборі Хмельницького. (Коллаж: vsim.ua)

У Хмельницькому московські попи зовсім знахабніли: представники УПЦ МП побили добровольця ЗСУ, який закликав не відвідувати Московський патріархат. Але найбільше вражає те, що коли приїхали правоохоронці, то затримали військового за хуліганство.

 

Як інформує Україна молода, про це 2 квітня повідомив депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик у Фейсбуці..

 

Військовий Артур Ананьєв який від початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт у складі 19 стрілецького батальйону та на війні отримав контузію та черепно-мозкову травму прийшов до церкви та запитав:

 

“Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити до московського патріархату?”.

 

Після цього священники накинулися на військового, на відео також чути, як деякі прихожани церкви підтримують побиття військового та незаконні дії священнослужителів.

 

 

Коли приїхали правоохоронці вони затримали військового за ст. 173 (дрібне хуліганство).

 

“Мені гидко що в моєму рідному місті МУСОРА кришують МосПархат, коли по всій країні правоохоронці відкривають справи по Держзраді московських попів. Обличчя прихожан теж показане, всі спостерігали як мордували військового який захищав Україну та ризикував своїм життям”, – обурився Бурлик.

 

 

ДОПОВНЕНО: Згодом речниця УПП в Хмельницькій області Вікторія Тимощук розповіла виданню vsim.ua, що о 10:20 годині в Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ, який знаходиться по вулиці Володимирська, 113 під час богослужіння 26-річний чоловік розпочав конфлікт із священиком.  Свідки цієї події викликали працівників поліції. На даний час вирішується питання про притягнення громадянина, до адміністративної відповідальності за ст.173 КУпАП.
 
В управлінні Нацполіції області додали, що також за фактом побиття військовослужбовця, зафіксованим на відео, слідчі відкрили кримінальне провадження стосовно священика за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України — “Хуліганство”. 
 

Як повідомляла УМ, напередодні Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід митрополиту Павлу у вигляді домашнього арешту на 60 діб.