Мая Санду в Бучі закликала покарати російських військових злочинців

16:29, 31.03.2023
Мая Санду в Бучі закликала покарати російських військових злочинців

Мая Санду під час виступу в Бучі. (Фото Офісу президента)

Президентка Молдови Мая Санду закликала демократичні держави до правосуддя над російськими військовими злочинцями, які коїли звірства в Україні та в місті Бучі, зокрема, яке було деокуповано рівно рік тому.

 

Як інформує Україна молода, про це Мая Санду заявила під час виступу в місті Буча в п’ятницю, 31 березня.

 

«Ми висловлюємо захоплення тими, хто відбив російську навалу. Ми згадуємо безневинних жертв: дітей, жінок, сотень загиблих. Немає меж дурної брутальності російської навали. Ми відчуваємо це у Молдові. Багато наших людей у Молдові спостерігали з сумом та страхом за тим, як стікали кров'ю Ірпінь та Бородянка, Буча», – заявила пані Санду під час церемонії вшанування пам'яті загиблих місцевих жителів.

 

 

Президентка Молдови також додала, що демократичні країни мають працювати разом, щоб провести розслідування щодо росіян, які вчинили в Україні ці жорстокі дії.

 

«І щоб їх покарали. Злочини повинні мати наслідки. Злочини проти людства повинні мати тяжкі наслідки. Ми маємо зробити це заради тих, хто загинув, хто став тимчасово переміщеною особою. І ми закликаємо до правосуддя. Без правосуддя миру ніколи не буде», – сказала пані Санду.

 

 

Як повідомляла «УМ», президент Володимир Зеленський, а також президентка Молдови Мая Санду, прем'єр-міністри Словаччини Едуард Гегер, Словенії Роберт Голоб та Хорватії Андрій Пленкович прибули до Бучі в річницю звільнення міста.

 

Лідери держав ушанували пам’ять жителів Бучі, які загинули під час російської окупації.