У росії весняний призов вичерпає останні ресурси – ISW

09:20, 31.03.2023
У росії весняний призов вичерпає останні ресурси  – ISW

У росії ймовірно новобранців не відправлять одразу на фронт

Весняна мобілізація в росії, яка розпочнеться уже 1 квітня, може завадити окупантам поповнити бойові підрозділи, які воюють в Україні, оскільки на новобранців доведеться витрачати і без того вичерпані ресурси.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ISW.

 

На думку аналітиків ISW, президент РФ Володимир Путін вважає загрозою для стабільності своєї влади відправку на війну молодих призовників, а тому зробив ставку на мобілізацію резервістів і набір найманців.

Експерти інституту вважають, що російських призовників, швидше за все, не відправлять воювати в Україну, однак на них доведеться витрачати ресурси Міноборони РФ.

 

«Навчальні потужності Росії обмежені. Те, що їх займуть призовники, які не воюватимуть у 2023 році, позбавляє Кремль можливості навчати резервістів і добровольців»,– йдеться у звіті ISW.

 

В інституті допускають, що російська влада може спробувати набрати поповнення для війни в Україні, примусивши або вмовивши підписати контракти частину солдатів, які закінчують службу за призовом і вже якоюсь мірою підготовлені до того, щоб воювати.

 

Втім, в ISW не впевнені, що така спроба принесе бажаний для російської влади результат.

 

Володимир Путін підписав указ про весняний призов, який традиційно почнеться 1 квітня і триватиме до 15 липня.

 

Як інформує Україна молода, раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що «часткова мобілізація» російському бюджету коштуватиме трильйони.