Мінцифри передало на фронт 300 безпілотників Mavic 3T

19:01, 30.03.2023
Мінцифри передало на фронт 300 безпілотників Mavic 3T

Українські військові отримають 300 безпілотників у найгарячіші точки

Міністерство цифрової трансформації передали українським військовим 300 літальних апаратів DJI Mavic 3T Thermal в найгарячіші ділянки фронту.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба міністерства цифрової трансформації України.

 

«160 коптерів — на схід, 85 — на запорізький напрямок та ще 55 — на херсонський. Безпілотники придбали завдяки спільному збору monobank, Олега Гороховського та Ігоря Лаченкова на Армію дронів у межах ініціативи UNITED24. Усього за три дні їм вдалося зібрати майже 61 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

 

Зауважується, що кожен DJI Mavic 3T Thermal оснащений тепловізором та камерою із зумом, що дозволяє проводити розвідку навіть уночі. Також завдяки цим дронам військові можуть коригувати артилерію і знищувати російську техніку. Таким чином, безпілотники дають змогу військовим знати все про ворога.

 

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що дрони вже показали свою ефективність на полі бою. Вони дозволяють проводити розвідку, наводити артилерію та найголовніше — зберігати життя наших військових. Проєкт "Армія дронів" переріс у велику державну підтримку розвитку БПЛА в Україні.

 

«Разом з Міноборони, Генштабом та урядовою командою ми підходимо до цього питання системно. Спрощуємо процеси, прибираємо бюрократію та допомагаємо забезпечувати ЗСУ безпілотниками. Усе для того, щоб на фронті стало в сотні разів більше дронів, адже сміливість українців та технології стануть ключовими для перемоги», - додав Федоров.

 

Як відомо, Міністерство цифрової трансформації в межах проєкту «Армія дронів» спільно з партнерами вже укомплектували необхідним обладнанням бійців перших трьох ударних рот БПЛА, які вже успішно завершили навчання.

 

За 9 місяців діяльності "Армії дронів" придбано 3201 безпілотник. Загалом укладено контрактів на понад 4 млрд гривень.

 

Як повідомляла УМ, про прибуття в Україну британських танків Challenger 2 офіційно підтвердили в Міністерстві оборони.