З Авдіївки планують примусово вивозити дітей

16:37, 30.03.2023
З Авдіївки планують примусово вивозити дітей

Голова Авдіївської МВА Віталій Барабаш. (facebook.com/vitalii.barabash.96)

Влада планує провести примусову евакуацію шістьох дітей, які залишилися в місті Авдіївка Донецької області вже наступного тижня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

 

Зокрема, в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» він повідомив, що не йдеться про вилучення дітей у батьків: хоча б один із них має обов’язково їхати з дитиною.

 

«Ми дали їм час (минуло майже два тижні) – наступного тижня вже будемо силою вивозити. На жаль, діятимемо у такий спосіб. Не хотілося б до цього доходити, але якщо безвідповідальні батьки наражають своїх дітей на смертельну небезпеку, то вже нема про що говорити – треба просто брати і вивозити», – сказав пан Барабаш.

 

За його словами, батьки ховають дітей від представників влади і волонтерів.

 

Голова МВА додав, що у місті залишаються шестеро дітей, хоча ще три тижні тому їх було майже 50.

 

 

«Динаміка є. Але цих шестеро – це ніби якась магічна цифра: ця кількість залишається незмінною вже понад тиждень. Хоча загалом через день по дитині вивозимо. Також ми знаходимо тих дітей, які не були в наших списках. Це діти, яких ховали або завозили. Тобто вони (батьки – ред.) показали себе на евакуації, поїхали, а через деякий час повернулися», – сказав Віталій Барабаш.

 

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, наразі в епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

 

У Силах оборони України раніше не виключили, що Авдіївка на Донеччині найближчим часом «може стати другим Бахмутом».

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський запевняє, що для України оборона міста-фортеці Бахмут є важливою з військової та політичної точок зору. Оскільки втрата міста може призвести до політичного тиску щодо досягнення невигідного Києву компромісу.