Король Чарльз ІІІ у парламенті ФРН: Лихо війни повернулося в Європу

15:19, 30.03.2023
Король Чарльз ІІІ у парламенті ФРН: Лихо війни повернулося в Європу

Британський король Чарльз III у німецькому парламенті, 30 березня 2023 року (Фото з відкритих джерел)

Британський король Чарльз III заявив, що вторгнення росії в Україну загрожує безпеці всієї Європи, оскільки демократичні цінності опинилися під загрозою

 

Як інформує Україна молода, про це король сказав під час виступу в парламенті Німеччини, повідомляє  Euronews.

 

«Лихо війни повернулося в Європу, загарбницька війна проти України принесла неймовірні страждання багатьом невинним людям. Безпека Європи, а також наші демократичні цінності перебувають під загрозою. Але світ не стояв осторонь... ми можемо черпати мужність у нашій єдності», - наголосив британський монарх.

 

Король Чарльз III не вперше говорить на тему війни, розвʼязаної Росією проти України.

 

У лютому він відвідав військовий табір у графстві Вілтшир на півдні Англії, де зустрівся з військовослужбовцями Збройних сил України.

 

Тоді король Чарльз III поспілкувався з українськими військовими та поспостерігав, як вони освоюють британські танки Challenger 2, САУ AS90 та різні види артилерії, які Британія передає ЗСУ.

 

Навчання українських військових у Великій Британії стартувало у липні 2022 року. Загалом за пів року британські інструктори навчили майже десять тисяч українських військових. З січня 2023 року в Британії заплановано навчання для ще 19,2 тисячі українських солдатів і офіцерів.

 

Як повідомляла УМ, Королем Великої Британії офіційно проголошено принца Чарльза Філіппа Артура Джорджа. Він зайняв престол під імʼям Чарльз ІІІ.