В УПЦ МП «покарали» за ухилення в розкол архимандрита Києво-Печерської лаври Лотиша

09:44, 30.03.2023
В УПЦ МП «покарали» за ухилення в розкол архимандрита Києво-Печерської лаври Лотиша

Предстоятель ПЦУ Епіфаній сподівається, що держава допоможе захистити намісника Авраамія й монастир «від можливих провокацій з боку прихильників московського патріархату

За ухилення в розкол – перехід в ПЦУ – заборонений у священнослужінні колишній насельник Києво-Печерської Лаври Авраамій (Лотиш).

 

Як інформує УМ, про це на своєму сайті повідомила пресслужба УПЦ МП.

 

"За ухилення у розкол та грубе порушення присяги священнослужителя заборону у священнослужінні накладено на колишнього насельника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрита Аврамія (Лотиша).

 

За дії, які порушують 10, 11 та 39-те правила святих Апостолів, 2-ге правило Антіохійського Собору, указом Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія від 29 березня 2023 року архімандрит Аврамій (Лотиш) забороняється у священнослужінні без права причастя Святих Христових Таїн", - йдеться у повідомленні.

 

29 березня стало відомо, що архимандрит Києво-Печерської лаври УПЦ МП Авраамій (Лотиш) перейшов до ПЦУ і попросив Митрополита Епіфанія затвердити його виконуючим обов’язки намісника лаври. Митрополит Епіфаній погодився.

 

Предстоятель ПЦУ 30 березня благословив виконувати обов’язки намісника Києво-Печерської лаври у складі ПЦУ архимандрита Авраамія.

 

Архимандрит Авраамій звернувся до ченців лаври та закликав їх залишитися на території святині у складі ПЦУ.

 

Як повідомляла УМ, Архімандрит Авраамій (Лотиш) перейшов до ПЦУ і очолить Лавру.