Перші три ударні роти БПЛА сформувано в Україні

11:41, 29.03.2023
Перші три ударні роти БПЛА сформувано в Україні

Безпілотники виконуватимуть розвідувальні та ударні місії. (Фото: Телеграм FEDOROV)

Сьогодні перші три ударні роти БПЛА вже готові до бою. "Разом з партнерами повністю їх укомплектували. Передали пікапи​, ударні коптери та Старлінки. Усі безпілотники українського виробництва. Обладнання для ударних рот Армії дронів придбали приватні донори".

 

Як інформує УМ, про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров у Телеграм.

 

«Українська армія активно трансформується та отримує унікальний досвід у найбільш технологічній війні в історії. Раніше разом з Генштабом анонсували створення перших у світі ударних рот БПЛА. З абсолютно новим підходом до менеджменту, навчання та доктрини застосування дронів», - написав, зокрема, Федоров.

 

Федоров уточнив, що саме робитимуть ударні роти БПЛА:

 

виконуватимуть розвідувальні та ударні місії;

наводитимуть артилерію, допоможуть воїнам під час міських боїв;

пікапи здійснюватимуть рейди мобільних груп у тил ворога, доставки вантажів та евакуації поранених;

Starlink-и забезпечать безперебійний зв‘язок на полі бою.

 

«Все це — наша конкурентна перевага над росіянами. У межах проєкту Президента Володимира Зеленського UNITED24 Армія дронів переросла у велику державну програму підтримки розвитку БПЛА.

 

Сміливість та технології зроблять багато для нашої перемоги. Щоб ми не втрачали найкращих людей. Продовжуємо розвивати Армію дронів разом із Генштабом, Держспецзв‘язку, Міноборони та UNITED24», - додав міністр.

 

Нагадаємо, що наприкінці січня в Україні готувалися створити перші у світі ударні роти БпЛА. Над цим працювали Міністерство оборони України, Генштаб ЗСУ та Держспецзв’язку в межах проєкту «Армія дронів». Метою проєкту було визначено стимулювати та масштабувати розвиток miltech, масове виробництво ударних та розвідувальних дронів всередині країни, розвиток та повноцінне запровадження систем ситуаційної обізнаності та управління боєм.

 

Як повідомляла УМ, створено «далекобійний» український ударний безпілотник – Укроборонпром.