Комвзводу Інтернаціонального легіону поляк Міхал загинув за Україну

11:41, 25.03.2023
Комвзводу Інтернаціонального легіону поляк Міхал загинув за Україну

На захист Украни стали добровольці з різних країн, які долучилися до інтернаціонального легіону (twitter.com/michaldworczyk)

На війні з росією загинув командир взводу Інтернаціонального легіону Міхал. Він був громадянином Польщі.

 

Як інформує Україна молода, про це Міністр канцелярії Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик написав у Twitter.

 

Він повідомив, що ще один український солдат - громадянин Польщі - загинув у п'ятницю, а двоє, які були поранені кілька днів тому, все ще перебувають у важкому стані.

 

«На жаль, це не найкращий час. Сьогодні загинув ще один український солдат - громадянин Польщі, а двоє - поранені кілька днів тому - досі перебувають у важкому стані»,– повідомив Дворчик.

 

Кореспондент Polsat News в Україні Матеуш Лаховський в свою чергу повідомив, що «у п'ятницю Міхал - командир взводу Інтернаціонального легіону - загинув у бою».

 

«Він воював проти російського вторгнення з квітня минулого року. Він боровся за свободу України і безпеку Польщі - він говорив про це багато разів. Його контракт закінчувався через місяць, і він хотів повернутися на батьківщину і знову служити в польській армії»,- додав він.

 

Лаховський  розповів, що місяць тому президент Володимир Зеленський нагородив загиблого поляка орденом "За мужність".

 

«Коли він був поранений кілька місяців тому, він зміг відпочити і залишитися вдома на Різдво. Але на Різдво він вже був на фронті зі своїми солдатами»,- підкреслив він.

 

У п'ятницю також стало відомо, що під Бахмутом загинув французький доброволець Кевін Давід, який воював за Україну. 
 


Як повідомляла УМ, обороняючи Україну від російської агресі загинув Томаш Валєнтек, громадянин Польщі, який воював в Інтернаціональному легіоні оборони України.