Український серіал «Спіймати Кайдаша» вийде на платформі Netflix

20:05, 24.03.2023
Український серіал «Спіймати Кайдаша» вийде на платформі Netflix

Український серіал «Спіймати Кайдаша» захопив вітчизняних кіноманів (Фото з відкритих джерел)

На стримінговій платформі Netflix 29 березня вийде інтерпретація повісті Івана Нечуй-Левицького – серіал «Спіймати Кайдаша».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Forbes Ukraine. 

 

Як зазначається, на Netflix вже можна переглянути 21 український фільм, а наприкінці місяця до підбірки долучиться «Спіймати Кайдаша».

 

Нагадаємо, інтерпретація твору Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я» вийшла на телеканалі СТБ навесні 2020 року. Бюджет серіалу – 26,7 млн грн, Мінкульт профінансував половину вартості виробництва. Пізніше серіал виклали у мережу, сумарна кількість переглядів усіх 12 серій на Youtube наразі сягає понад 32,7 млн переглядів. У 2021 році серіал «Спіймати Кайдаша» отримав «Золоту дзиґу»  за найкращий ігровий серіал.

 

Сценаристкою виступила українська режисерка Наталка Ворожбит. Вона перенесла відому сім’ю Кайдашів у сучасні реалії ХХІ століття. За сюжетом, Лаврін повернувся з армії й тепер хоче погуляти, а Карпо одружується з Мотрею. Але її характер не зовсім сумісний із характером свекрухи.

 

Крім «Спіймати Кайдаша», як ми раніше повідомляли, 30 березня на Netflix з’явиться перший у світі кулінарний тревел «Борщ. Секретний інгредієнт» із Євгеном Клопотенком.

 

Як повідомляла УМ, українська повнометражна анімація «Мавка. Лісова пісня» за три вікенди прокату зібрала біля екранів 642 671 глядачів та встановила рекорд із касових зборів серед українських стрічок - понад 81 млн грн бокс-офісу.