Українські військові вражають американських інструкторів швидкістю освоєння систем Patriot — CNN

12:06, 22.03.2023
Українські військові вражають американських інструкторів швидкістю освоєння систем Patriot — CNN

Бійці ЗСУ в США приємно відзначилися і освоїли ППО Patriot раніше терміну. (Фото: CNN)

Українські війська вражають американських інструкторів, оскільки вони швидко освоюють ракетні системи Patriot.

 

Як інформує УМ, про це, 22 березня зазначають журналісти порталу CNN.

 

У Форті-Сіллі, штату Оклахома, зараз перебувають 65 військових із України, де вже 10 тижнів проходять навчання на системах ППО Patriot, постачання яких незабаром розпочнеться в Україну.

 

У журналістів з'явилася можливість особисто подивитися на те, як бійці ЗСУ справляються із новим для себе озброєнням. Американські військові наголошують, що українці відзначились навіть тут. Їм вдалося освоїти основи користування ППО Patriot швидше, ніж очікувалося, тому їм надали додаткову інтенсивну підготовку. Цей бонус не завжди доступний навіть їхнім американським колегам.

 

"Наша оцінка така, що українські солдати вражають і дуже швидко навчаються завдяки своїм широким знанням у галузі протиповітряної оборони та досвіду в зоні бойових дій", — сказав бригадний генерал Шейн Морган.

 

Представники Пентагону зазначили, що систему Patriot доставлять в Україну протягом найближчих кількох тижнів і це набагато раніше, ніж очікувалося спочатку. Це дозволить Україні отримати додатковий захист від російських ракет.

 

При цьому в CNN зазначають, що всього Україні пообіцяли дві такі системи: одну — США, а другу — спільно Німеччина та Нідерланди. Цього буде не зовсім достатньо, щоб повністю захистити місто від ракетної загрози. Зокрема, якщо брати до уваги Київ — його площа надто велика для повної оборони.

 

Нагадаємо, що 16 березня в ЗСУ показали перші кадри ЗРК NASAMS, переданого Норвегією. Спікер командування Юрій Ігнат зазначив, що передані заходом комплекси працюватимуть в одному інформаційному полі, щоб підвищити ефективність.

 

Як повідомляла УМ, українські військові прибули до Німеччини і уже розпочали навчання на зенітно-ракетному комплексі Patriot.