«Шахеди» пошкодили гуртожитки у Ржищеві: є загиблі та поранені

09:19, 22.03.2023
«Шахеди» пошкодили гуртожитки у Ржищеві: є загиблі та поранені

Зруйнований російським"Шахедом" гурножиток у Ржищеві. (Фото: Телеграм ДСНС)

У Київській області у результаті нічної атаки росіян на місто Ржищів троє людей загинули та ще 20 дістали поранення, пошкоджені гуртожитки, під завалами шукають ще 5 людей.

 

Як інформує УМ, про це 22 березня повідомили Київська обласна військова адміністрація у Telegram, речник поліції Київської області Ірина Прянишникова та ДСНС у Telegram.

 

«Внаслідок нічної атаки дронами в Київській області пошкоджено цивільний об'єкт. Наразі відомо про 3 загиблих і 7 поранених», - повідомили в КОВА.

 

Інформацію підтвердили в поліції області. «Близько 3 ночі була атака. Постраждав гуртожиток в одному з районів Київщини. Маємо інформацію про 3 загиблих і 7 поранених. Загалом 20 осіб було доставлено в лікарню», - заявила Прянишникова.

 

 

Вона зазначила, що на місці працюють підрозділи ДСНС, поліція та екстрені служби. 

 

У КОВА додали, що в результаті атаки виникла пожежа, станом на 05:50 її локалізували.

 

У ДСНС повідомили, що внаслідок ворожої атаки частково зруйновано 4-й та 5-й поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею з подальшим горінням у м. Ржищів Київської області.

 

Зазначається, що о 06:50 пожежі ліквідували на площі 330 кв.м.

 

За даними ДСНС, станом на 07:00 загинуло 3 особи, травмовані 2 особи та врятовано 1 особу, ймовірно під завалами перебуває 4 особи.

 

Станом на 8:40 ранку розбір завалів та пошуково-рятувальні роботи тривають.

 

Нагадаємо, що вночі 22 березня у Києві та низці областей України оголошували повітряну тривогу. Через повітряну атаку ворога у Київській, Хмельницькій та Житомирській областях працювали сили ППО.

 

Повідомлялося, що українські захисники знищили 16 з 21 запущеного росіянами безпілотника "Шахед-136". Зокрема, над Києвом виявили 8 ворожих БПЛА, усі їх знищили.

 

Як повідомляла УМ, в Києві в трьох районах пролунали вибухи.