На Запоріжжі росіяни імітують підготовку наступу - Наєв

14:20, 20.03.2023
На Запоріжжі росіяни імітують підготовку наступу - Наєв

Ворог інсценізує підготовку до наступу на Запоріжжі

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що російські окупанти зосередили свої наступальні зусилля у Луганській та Донецькій областях, тим самим намагаючись створити враження підготовки до наступу на інших напрямках, зокрема на Запорізькому. Це робиться з метою, щоб відволікти увагу українських захисників.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у інтерв’ю РБК-Україна. 

 

«З огляду на те, що противник зосередив зусилля для розвитку наступу у Луганській та Донецькій областях, сил і засобів для ведення наступальних дій на інших операційних напрямках недостатньо. Проте росіяни намагаються створити уявлення, що вони готують наступальні дії на інших операційних напрямках, насамперед на Запорізькому, для відволікання уваги нашого військового командування», - зазначив Сергій Наєв.

 

Він додав, що на сьогодні противник не готовий вести наступальні дії і на північному напрямку. Але ЗСУ однак передбачають усі можливі сценарії розвитку ситуації.

 

9 березня колаборант, так званий "член головної ради адміністрації Запорізької області" Володимир Рогов повідомив, що у Запорізьку область привезли нову партію мобілізованих росіяну і що вони проходитимуть підготовку і бойове злагодження. 

 

11 березня "Спротив" повідомив, що на території тимчасово окупованої Запорізької області командування ЗС РФ здійснює заходи, спрямовані на імітацію суттєвого нарощування своїх сил та засобів на південному напрямку.  
 


Як повідомляла УМ, Москва  готується до ширшого призову на військову службу, щоб мати більше підготовлених резервістів та покрити свої військові потреби. У британській розвідці говорять, що росія змінює призовний  вік, щоб залучити до армії тих, хто її уникає завдяки вищій освіті.