У Бердянську підірвали житло колаборанта Гиренка

14:35, 19.03.2023
У Бердянську підірвали житло колаборанта Гиренка

Уся сімейка Гиренків - палкі прихильники "русского мира". (Фото: Телеграм БердянсЬк Сьогодні/Бердянск Сейчас)

Житло колаборанта Гиренка, за доносами якого відбувалися арешти працівників мерії, підірвали в Бердянську. Окупанти приховують наслідки та шукають виконавців.

 

Як інформує УМ, про це 19 березня повідомив телеграм-канал "Бердянськ Сьогодні".

 

"За наявною у нас інформацією, наслідками нещадавнього вибуху в мікрорайоні Колонія, який чув Бердянськ, стало знищення житла одного з місцевих колаборантів.

 

Зрадник - Гиренко Сергій до переходу на бік ворога працював у Бердянському виконкомі на посаді звичайного спеціаліста відділу інформаційно-комунікаційних ресурсів. Після окупації міста - один з перших перейшов працювати на окупанта, розділяючи проросійські погляди. Активно агітував інших співробітників виконкому йти працювати на окупантів. Погрожував та здавав своїх", - йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, саме за його доносами відбувались арешти працівників мерії із подальшим схилянням до роботи в окупаційній адміністрації.

 

"Крім того, він "іменем росії" та нової влади брав участь у примусі приватних підприємств міста до свівпраці з окупантами", - зауважується в повідомленні.

 

Повідомляється також, що до початку війни батьки зрадника працювали в 16 школі, а після окупації із задоволенням продовжили роботу на боці загарбника. Гиренко Валерій - вчитель хімії. Гиренко Вікторія - вчитель біології. Відділ освіти призупинив трудові відносини з ними ще в літку.

 

Таким чином, уся родина активно вболівала за рф, агітували за референдум.

 

Навесні 2022 року щодо Гиренка було порушено справу за ч 5 ст 111-1 КК України - державна зрада.

 

"Окупанти не хочуть оприлюднювати цю інформацію, так як за їхньою версію партизанського руху у місті більше немає. До того ж їм і так зараз дуже важко стримувати панічні настрої серед колаборантів…

 

Наразі перевірити інформацію щодо наслідків карми не має можливості, оскільки мікрорайон посилено патрулюється окупаційними військовими", - підсумовується в повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, гауляйтер Бердянська заочно отримав 15 років буцегарні.