Шойгу вимагає захопити Вугледар в пиху ПВК «Вагнер» - британська розвідка

10:40, 16.03.2023
Шойгу вимагає захопити Вугледар в пиху ПВК «Вагнер» - британська розвідка

Окупанти вже кілька місяців безуспішно штурмують Вугледар.

Успіху у Вугледарі Міноборони росії наполегливо вимагає частково через конкуренцію з "вагнерівцями", які досягли тактичного просування на Бахмутському напрямку.

 

Як інформує УМ, про це 16 березня йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії у Twitter .

 

Як стверджується, за останній тиждень російські спроби штурму Вугледара майже напевно сповільнилися. Це сталося після неодноразових, надзвичайно дорогих невдалих атак упродовж попередніх трьох місяців.

 

Одним із факторів важких втрат росії у цьому секторі стало успішне застосування Україною систем дистанційного керування протитанковими мінами (RAAM). RAAM – це спеціальний артилерійський снаряд, який розсіює протиброневі міни на відстані до 17 км від стріляючої установки.

 

У деяких випадках українські війська запускали міни й позаду російських підрозділів, що наступали, викликаючи безлад при спробі російських машин відступити.

 

Єдиного помітного тактичного успіху сили рф останнім часом досягли у Бахмутському секторі, де домінують наймані сили групи "Вагнера", які нині ведуть публічну ворожнечу з міністерством оборони Росії.

 

"Існує реальна можливість того, що Міноборони Росії наполегливо домагається успіху у Вугледарі –  частково тому, що хоче, щоб його власні успіхи конкурували з досягненнями "Вагнера", –  стверджує британська розвідка.

 

Західна розвідка оцінює втрати Росії в боях за Бахмут за останні місяці у 20-30 тисяч найманців ПВК "Вагнер", причому загиблих серед них може бути приблизно третина.

 

Міністр оборони США Ллойд Остін напередодні запевнив у підтримці України незалежно від того, яке рішення вона ухвалить щодо оборони Бахмута.

 

Як повідомляла УМ, відновити наступ на Вугледар планує російське військове керівництво– ISW.