Security Bond: Китай, Іран та рф проводять морські навчання в Оманській затоці

14:59, 15.03.2023
Security Bond: Китай, Іран та рф проводять морські навчання в Оманській затоці

Військово-морські сили Китаю, росії та Ірану відпрацьовують спільні військові навчання

Росія розпочала спільні морські навчання Security Bond-2023 з Китаєм та Іраном в Оманській затоці, які триватимуть до 19 березня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Міноборони Китаю.

 

Повідомляється, що Security Bond-2023 розробили на основі попередніх спільних навчань Китаю, Ірану та Росії у 2019 та 2022 роках. Планується відпрацювати повітряну розвідку, рятувальні операції, маневрування тощо.

 

Міноборони КНР зазначає, що навчання мають «поглибити практичну співпрацю між військово-морськими силами країн-учасниць», а також продемонструвати готовність і здатність «спільно підтримувати безпеку на морі та активно будувати співпрацю на морі та влити позитивну енергію в регіональний мир та стабільність».

 

Китай відправив до затоки ракетний есмінець Nanning. Міноборони також повідомляє, що у навчаннях беруть участь "інші країни".

 

Як повідомляла УМ, лідер Китаю Сі Цзіньпін після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним, яка відбудеться у Москві уже на цьому тижні планує провести розмову з президентом України Володимиром Зеленським.  Ця розмова буде першою з початку повномасштабної війни Росії проти України.