Росіяни масовано обстріляли Харківщину та Херсонщину, є загиблі і поранені

09:38, 15.03.2023
Росіяни масовано обстріляли Харківщину та Херсонщину, є загиблі і поранені

Наслідки обстрілу пркордоння Харківщини. (Фото: Телеграм Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА ✔)

Прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів Харківської області війська російської федерації масовано обстрілювали минулої доби. Є загиблі і поранені серед мирного населення.

 

Як інформує УМ,  про це 15 березня очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Телеграмі.

 

За його даними, одним із найбільш обстрілюваних ворогом міст є Вовчанськ. Вчорашніми обстрілами там пошкоджені об'єкти цивільної промисловості та крамниці, а також будівля пожежно-рятувальної частини.

 

Унаслідок влучання ворожого снаряда в автомобіль загинула 55-річна жінка, 47-річний водій дістав поранення та був госпіталізований.

 

Через удар російських військ по селу Колодязне Куп'янського району пошкоджені приватні житлові будинки й об'єкти інфраструктури. Загинув 42-річний мирний житель, який під час обстрілу їхав у машині.

 

У селищі Дворічна Куп'янського району осколкове поранення дістав 58-річний цивільний. Постраждалий отримав медичну допомогу на місці.

 

В області тривають роботи з гуманітарного розмінування. За даними Синєгубова, за минулу добу піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій знешкодили 142 вибухонебезпечні предмети.

 

Крім того окупанти за минулу добу обстріляли Херсонську область з використанням ствольної артилерії та "Градів".

 

Про це повідомив у Telegram голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

 

Повідомляється, що противник здійснив 78 обстрілів, при цьому випустивши 396 снарядів із важкої артилерії та "Градів".

 

Обласний центр війська РФ обстріляли сім разів. При цьому 27 снарядів потрапили у житлові квартали, приватні та багатоквартирні будинки, територію підприємства. На жаль, є постраждалі – 4 особи отримали поранення, серед них двоє співробітників ДСНС.

 

Зазначимо, що вчора вранці у Херсоні пролунала серія вибухів. Крім того, вчора енергетики потрапили під обстріл у Херсонській області.

 

За даними Генштабу ЗСУ, загалом за 14 березня російські війська здійснили 40 авіаційних та 12 ракетних ударів, а також понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

 

Як повідомляла УМ, рашисти вгатили по центру Краматорська — зруйновано десятки багатоквартирних будинків.