Оскар-2023: названо переможців премії

10:36, 13.03.2023
Оскар-2023: названо переможців премії

Головним переможцем премії Оскар-2023 став фільм "Все завжди і водночас". (Фото: скриншот з фільму-переможця)

У Лос-Анджелесі в ніч проти 13 березня відбулася 95-та церемонія вручення кінопремії «Оскар».. Претенденти боролися за нагороди у 23 категоріях. У номінації Найкращий фільм перемогу здобула американська картина режисерів Деніела Шайнерта та Дена Квана «Все завжди і водночас». Він став лідером за кількістю нагород: 7 із 11 номінацій

 

Як інформує УМ, про це повідомляють світові ЗМІ.

 

Науково-фантастичний фільм режисерів розповідає про американку китайського походження Евелін Ван, яка разом зі своїм чоловіком керує пральнею.

 

Евелін, яку зіграла Мішель Йео (яка також отримала статуетку як Найкраща актриса), дізнається, що здатна переміщувати свідомість у тіла своїх двійників з інших реальностей. Їй також повідомляють, що саме вона має врятувати мультивсесвіт від великого зла - Джобу Тупаки.

 

Стрічка Все завжди і водночас здобула перемогу у семи номінаціях: Найкращий фільм, Найкращий режисер, Найкраща актриса, Найкращий монтаж, Найкращий оригінальний сценарій, Найкраща актриса другого плану та Найкращий актор другого плану.

 

Раніше фільм ставав тріумфатором таких церемоній, як BAFTA (10 номінацій, 1 перемога), Золотий глобус (6 номінацій, 2 перемоги) та премії Гільдії кіноакторів (4 номінації, з них 3 перемоги).

 

Цього року на перемогу в головній номінації Оскара претендували десять стрічок: На західному фронті без змін, Аватар: Шлях води, Банші Інішеріна, Елвіс, Все завжди і водночас, Фабельмани, Тар, Топ Ган: Меверік, Трикутник смутку та Жінки говорять.

 

Стрічка «На західному фронті без змін» отримала чотири нагороди.

 

Переможцем у номінації Найкращий повнометражний документальний фільм стала стрічка Навальний.

 

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський отримав відмову у можливості оголосити промову на церемонії вручення Оскара.

 

Як повідомляла УМ, на відбір премії «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв та наук цьогоріч з України відправили лише один повнометражний фільм «Клондайк».