На околицях Вугледара багато трупів окупантів, йдуть важкі бої, – Данілов

09:10, 12.03.2023
На околицях Вугледара багато трупів окупантів, йдуть важкі бої, – Данілов

Данілов зазначив, що на всій території Донецької та Луганської областей дуже гаряче

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Вугледарський напрямок залишається одним з найгарячіших ділянок фронту. Ворог готується до відновлення наступу, а околиці міста усіяні убитими окупантами.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав в ефірі телемарафону.

 

Данілов повідомив, що за словами командувача Сухопутних військ генерал-полковника Олександра Сирського, що серед загиблих окупантів чимало вагнерівців, росіяни не забирають тіла, тому що вони нікому не потрібні.

 

«Наші військові боронять славетне місто Бахмут, наші військові стоять, це наша фортеця. І те, що вони зараз роблять, ми навіть не можемо уявити, наскільки це буде корисно для країни, для нашої армії в найближчому майбутньому. Там перелопачується величезна кількість мерзоти, яка вдерлася на нашу територію»,— сказав Данілов. 

 

Він додав, що ворог справді намагався наступати, але його спроби провалилися. 

 

За словами Данілова, ті угруповання ворога, які були на Вугледарському напрямку, були змушені відійти. Ба більше, вони відмовлялися воювати і відправилися вже на Росію, де їх замінили на інші підрозділи. 

 

«Загалом гаряче на всій території Донецької та Луганської областей. Я не можу сказати, що є ділянки, на яких легко нашим воїнам. Скрізь йдуть важкі бої», – пояснив Данілов.

 

Секретар РНБО наголосив на важливості оборони Бахмута, яка триває вже 10 місяців.

 

«Уявіть собі, де були б сьогодні ці терористи, в яких містах би вони вже знаходились, якби наші хлопці й дівчата не боронили саме це місто. Це було б для них таке моральне піднесення, що врешті-решт спромоглася друга армія світу взяти районний центр Бахмут, і в такий спосіб вирішити те питання, яке вони не можуть вирішити довгий проміжок часу. Як фашисти програли під Сталінградом, так вони (росіяни – ред.) точно програють під Бахмутом»,- впевнений він.

 

Данілов також зазначив, що на виїзд із окупованих районів Донецької й Луганської областей в бік росії фіксуються величезні черги.

 

«Ті колаборанти, які допомагали, сьогодні стоять в черзі, щоб покинути територію Донецької й Луганської області. Вони відчувають, що найближчим часом там може бути спекотно, там може бути гаряче, можуть різні події відбуватися… Не так далеко й до Донецька, і до Луганська, до інших наших славетних міст. Все, що там відбувається, вони (колаборанти – ред.) відчувають, і найближчим часом будуть відчувати ще набагато більше», - зазначив він.

 

Як повідомляла УМ, раніше Данілов повідомляв, що украінські військові продовжують боронити місто Бахмут на Донеччині. Ситуація там складна, але контрольована. Збройні сили України знищують там велику кількість росіян. Співвідношення загиблих 1:7.