В Харківській області триває обов'язкова евакуація жителів Куп'янськ

08:02, 12.03.2023
В Харківській області триває обов'язкова евакуація жителів Куп'янськ

На Харківщині відбувається обов’язкова евакуація жителів Куп´янська, зокрема жінок з дітьми

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що у регіоні триває обов'язкова евакуація жителів Куп'янського району, де тривають активні бойові дії.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

 

«Щодо евакуації з Куп'янського напрямку, який наразі є найгарячішим, - там проходить лінія фронту і ворог постійно намагається атакувати позиції наших військових. Тому ми оголосили обов'язкову евакуацію, роз'яснюємо це населенню», - сказав Синєгубов.

 

За його словами, ворог щоденно обстрілює населені пункти Куп'янської громади. Тому наразі продовжується евакуація звідти цивільного населення, передусім сімей з дітьми та маломобільних людей.

 

«Зусиллями ОВА та за допомогою волонтерських організацій ми вивозимо усіх, хто хоче залишити небезпечні місця», - запевнив посадовець.

 

Начальник ОВА зазначив, що усі евакуйовані люди отримують гуманітарну допомогу та безкоштовне житло у відносно безпечних районах Харківщини, або за межами області. Зокрема, зараз місто Житомир готове розмістити в достатньо комфортних умовах 500 сімей з дітьми із Куп'янська.

 

Як повідомляла УМ, цими днями російські варвари обстріляти пологовий будинок Куп’янська Харківської області, внаслідок чого від снаряда загинув 65-річний чоловік.

 

Як відомо, минулої доби ворог продовжував масовані обстріли Куп'янського району. Внаслідок обстрілів с. Вільхуватка пошкоджено центр соціально-психологічної реабілітації дітей та школу, зруйновані близько 10 приватних житлових будинків. У Куп'янську ворожими обстрілами пошкоджено щонайменше два приватних житлових будинки, сталися пожежі.