Довкілля України зазнало шкоди від війни на 2 трильйони грн

19:41, 08.03.2023
Довкілля України зазнало шкоди від війни на 2 трильйони грн

Окупанти завдали неймовірної шкоди природі, яка рахується трильйонами

За попередніми підрахунками, росія від свого вторгнення завдала природі збитків на 2 трильйони гривень.

 

Як інформує Україна про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України у Facebook.

 

"Державна екологічна інспекція України із Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, представниками профільного Комітету Верховної Ради України, РНБОУ, СБУ, органами прокуратури працює над обрахунком збитків довкіллю", – йдеться у повідомленні.

 

За словами міністра Руслана Стрільця, Україну підтримують міжнародні партнери (зокрема, Державний департамент США допомагав розробляти методики з обрахунку збитків довкіллю).

 

24 країни підтримали Глобальну платформу оцінки збитків довкіллю внаслідок війн, яку представив Зеленський. Також у 2022 році права Росії обмежили у 4 міжнародних угодах стосовно довкілля. 

 

"У рамках засідання країн-учасниць Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат (Карпатська Конвенція) дії росії щодо України засуджено офіційно", – додають у Міндовкіллі.

 

Раніше міністр розповідав, що найбільше в Україні страждає ліс (близько 3 мільйони гектарів пошкоджено, а майже 500 тисяч га – під тимчасовою окупацією або в зоні воєнних дій).

 

Як повідомляла УМ, через війну в Україні страждає не тільки населення, а й екологія. Понад 59 тисяч га лісів та інших насаджень були випалені ракетами та снарядами. Більшість з них не підлягають відновленню.