Ставка на рукопашну: росіян женуть на штурм з автоматами й лопатами – британська розвідка

10:06, 05.03.2023
Ставка на рукопашну: росіян женуть на штурм з автоматами й лопатами – британська розвідка

В російській армії часто використовують методи ведення бою часів Другої світової війни. (Фото: Вікіпедія)

Атакувати укріплення Збройних сил України російське командування відправляє окупантів без належної підтримки - ставка робиться на  врукопашну.

 

Як інформує УМ, про це 5 березня йдеться у зведенні військової розвідки, яке міністерство оборони Великобританії опублікувало в Twitter.

 

Наприкінці лютого 2023 року російські мобілізовані розповіли, що їм наказали штурмувати бетонний опорний пункт ЗСУ з "вогнепальною зброєю і лопатами". За словами одного з російських солдатів, він "ні фізично, ні психологічно" не був готовий до атаки.

 

"Летальність штатного шанцевого інструменту МПЛ-50 особливо міфологізовано в Росії. Мало що змінилося з того часу, як його розробили в 1869 році, його постійне використання як зброї підкреслює жорстокі та низькотехнологічні бойові дії, які стали характеризувати більшу частину агресії РФ", – ідеться в повідомленні.

 

Останні дані британської розвідки свідчать про зростання кількості ближніх боїв на лінії зіткнення.

 

"Це, імовірно, є наслідком того, що російське командування і далі наполягає на наступальних діях, переважно – силою піхоти, з меншою підтримкою артилерійського вогню, тому що РФ бракує боєприпасів", – зазначають у міноборони Великобританії.

 

Так, наприкінці лютого 2023 року російські мобілізовані резервісти розповіли, що отримали наказ штурмувати український бетонний опорний пункт, будучи озброєні лише "вогнепальною зброєю та лопатами".

 

Зокрема, один із резервістів розповів, що не був "ні фізично, ні психологічно" готовий до такої акції.

 

Як повідомляла УМ, новий наступ росіян застряг в українській багнюці.