Директором НАБУ стане Кривонос, Гупяк або Осипчук

12:45, 04.03.2023
Директором НАБУ стане Кривонос, Гупяк або Осипчук

На фото: претенденти на посаду директора НАБУ Семен Кривонос, Сергій Гупяк та Роман Осипчук

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на директора Національного антикорупційного бюро відібрала трьох претендентів: Семена Кривоноса, Сергія Гупяка та Романа Осипчука.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із засідання комісії.

 

Остаточного переможця, який обійме посаду директора, має обрати Кабмін.

 

Семен Кривонос є головою Державної інспекції архітектури та містобудування. Сергій Гупяк працює в управлінні Держбюро розслідувань на Хмельниччині. Роман Осипчук очолює Управління внутрішнього контролю НАБУ.

 

За цих кандидатів проголосували 4 з 6 членів конкурсної комісії. Двоє з них – представники міжнародних організацій, як передбачено процедурою конкурсу.

 

Голова комісії звернув увагу, що перемога цих кандидатів не означає, що вони набрали найбільше балів на всіх етапах, а скоріше є баналсуванням між усіма вимогами.

 

Кандидати проходили тестування на знання законодавства та на загальні здібності. Вони мали співбесіди щодо доброчесності та компетентності. Також, як розповіли в комісії, психологи складали портрети на учасників конкурсу.

 

Сергій Гупяк набрав 97 балів під час тестування на знання законодавства і 128 – у тестах на загальні здібності. 

 

Семен Кривонос мав 99 балів за знання законодавство, 122 – за загальні здібності. 

 

Роман Осипчук отримав 95 балів за знання законодавства і 123 за загальні здібності. 

 

До всіх трьох кандидатів були питання під час оцінки їхньої доброчесності, однак, на думку комісії, вони надали у відповідь необхідні пояснення та документи. Лише стосовно Осипчука залишились питання, відповідями на які задовольнились не всі члени комісії. При цьому психологічний портрет Осипчука і його рис як керівника, за словами голови комісії, був одним із найкращих.

 

Раніше журналісти виявили зв’язки деяких кандидатів на директора НАБУ з Офісом президента та корупційними скандалами. При цьом одного із претендентів, який розслідував справу щодо заступника керівника ОП Олега Татарова, – виключили з конкурсу. 
 


Як повідомляла УМ, комісія  з проведення конкурсу 20 грудня завершила прийом документів на зайняття посади директора НАБУ. Загалом на цю посаду подалося всього 78 осіб