У Бахмуті зруйновано два важливих мости

10:41, 04.03.2023
У Бахмуті зруйновано два важливих мости

У Бахмуті на Донеччині точаться найзапекліші бої. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Українська оборона Бахмута на Донбасі перебуває під дедалі сильнішим тиском, в місті та його околицях точаться інтенсивні бої, зруйновано два ключових мости.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у щоденному зведенні британської розвідки.

 

"Регулярна російська армія та сили "групи Вагнера" просунулися далі в північні передмістя міста, які зараз є утримуваним Україною рубежем, вразливим для російських атак з трьох боків", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Україна посилює цей район елітними підрозділами, і за останні 36 годин було зруйновано два ключових мости в Бахмуті, в тому числі життєво важливий міст, що з'єднує місто з останнім основним маршрутом постачання з Бахмута до міста Часів Яр.

 

«Підконтрольні українській владі шляхи постачання з міста стають все більш обмеженими»,- йдеться у повідомленні.

 

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) говорять, що Сили оборони, імовірно, готують контрольований відхід з частини Бахмута.

 

 Вони нагадують, що російські війська ведуть бої за захоплення міста приблизно з травня 2022 року і зазнали величезних втрат у цьому процесі.

 

«Якщо українське військове командування вважатиме за необхідне вивести війська з Бахмута, воно, ймовірно, проведе обмежений і контрольований відхід з особливо важких секторів Бахмута»,– ідеться у звіті.

 

Як повідомляла УМ, підрозділ аеророзвідки "Птахи Мадяра" отримав наказ від командування терміново залишити Бахмут. Військові ЗСУ обороняли місто-фортецю на Донеччині впродовж понад 100 днів.