Україна витрачає 10 тис грн щомісяця на одного полоненого росіянина

14:32, 03.03.2023
Україна витрачає 10 тис грн щомісяця на одного полоненого росіянина

Один рашистський полонений обходиться Україні 10 тисяч гривень на місяць

Близько 10 тисяч гривень на місяць витрачає Україна на утримання одного російського військовополоненого.

 

Як інформує Україна молода, про це сказала заступниця міністра юстиції Олена Висоцька в інтерв´ю  Укрінформу.

 

“Якщо говорити про більш-менш нормально прораховану вартість утримання полоненого в таборі за підсумками 2022 року, з урахуванням забезпечення табору, з податками, зарплатами, комунальними витратами, – ця сума складає близько 10 тисяч гривень на одного полоненого в місяць”, - сказала посадовиця.

 

Вона зауважила, що коли раніше у Мін’юсті говорили про три тисячі гривень на місяць на утримування одного російського військовополоненого, то враховували витрати на харчування й комунальні послуги.

 

“Це був дуже грубий підрахунок і некоректний, оскільки в суму не врахували оплату праці персоналу, охорони, конвою тощо”, - пояснила заступниця міністра юстиції.

 

Водночас вона зауважила, що утримання ув’язнених в СІЗО за підсумками 2021 року, а торік їх не підводили, обійшлося в близько 130 тисяч гривень на рік.

 

"Відповідно, на одного утримуваного – теж близько 11 тисяч гривень на місяць. Мало чим відрізняється”, - зазначила Висоцька.

 

Раніше в Мін’юсті зазначали, що на харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі для одного російського військовополоненого щомісяця потрібно 3000 гривень.

 

Як повідомляла УМ, у Координаційному штабі повідомили, що українські полонені в росії піддаються тортурам.